Eigen theorielokaal

Volg een prettige theoriecursus

}

Jarenlange Ervaring

Sinds 1962

Betaalbaarheid

Betaal contant / met de pin of bespaar met onze rittenkaart!

Z

Kwaliteit

Hoogwaardige rijlessen staan bij ons hoog in het vaandel

Motor

Drie motorrijbewijzen:
Het type rijbewijs dat u kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, uw leeftijd en ervaring.

Categorie A1 (lichte motor):

Dit rijbewijs kunt u halen vanaf de leeftijd 18 jaar. Vanaf 18 jaar mag u hiervoor examen doen, praktijklessen mogen gevolgd worden vanaf 17 jaar, mits in bezit van een theoriecertificaat A of een geldig B-rijbewijs. Het praktijkexamen bestaat uit een examen Voertuigbeheersing (AVB A1) en een examen Verkeersdeelneming (AVD A1).

Categorie A2 (middelzware motor):

Dit rijbewijs kunt u halen vanaf de leeftijd 20 jaar. Vanaf 20 jaar mag u hiervoor examen doen, praktijklessen mogen gevolgd worden vanaf 19 jaar, mits in bezit van een theoriecertificaat A of een geldig B-rijbewijs. Het praktijkexamen bestaat uit een examen Voertuigbeheersing (AVB A2) en een examen Verkeersdeelneming (AVD A2).

Categorie A (zware motor):
als u 2 jaar een rijbewijs van de categorie A2 heeft, kunt het rijbewijs van de categorie A halen vanaf de leeftijd van 22 jaar. U kunt voor de categorie A ook rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar. Vanaf 22 jaar mag u hiervoor praktijkexamen doen. Het praktijkexamen bestaat uit een examen Verkeersdeelneming (AVD). Heeft u geen A2 rijbewijs? Dan moet u minstens 24 jaar zijn. U moet dan theorie- en praktijkexamen doen. Het praktijkexamen bestaat in uit een examen Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD).

Tijdens de praktijklessen moet u een B-rijbewijs  of een theoriecertificaat A  bij u hebben. Dit geldt ook voor het examen Voertuigbeheersing (AVB A1 of A). Bij het examen Verkeersdeelneming.

Theorie

Niet alle regels voor auto en motor zijn gelijk. Er zijn een aantal kenmerkende verschillen, zoals de plaats op de weg en het gebruik van de remmen. Daarom moet je als aankomend motorrijder een apart theorie-examen voor de categorie A doen. Je kunt theorie-examen doen als je 17 jaar bent. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Heb je geen rijbewijs B, dan moet je eerst je theoriecertificaat A gaan halen voordat je mag beginnen aan je praktijklessen.  Je moet in bezit zijn van een theoriecertificaat A als je examen wilt voor de Verkeersdeelneming (AVD).

RITTENKAART

Vraag een rittenkaart aan en bespaar op rijleskosten!

Neem contact op

Verkeersschool te Winkel

Gasthuisstraat 51
7101 DT Winterswijk
Tel: 0543-517900
Mob: 06-53410672
Email: info@tewinkel.nl